Digimarket – változatos, online (is) alkalmazható tippek, segédanyagok, témák és módszertani eszközök tanároknak, szülőknek


2021. májusában indult el projektünk, amely az Abacusan Stúdió koordinációjával, hét partnerszervezet közös munkájaként valósul meg. A projekt ötletét az hívta életre, hogy a 2020-as, első „covid-leállás” során sokkhatás érte az oktatási intézményeket, tanulókat, tanárokat, szülőket, amikor egyik napról a másikra bekerültek a virtuális tanulási térbe.

Tapasztalatunk az, hogy nagyon sok pedagógus fantasztikus egyéni munkája révén hatalmas digitális oktatási tapasztalat gyűlt össze, rendelkezésre állnak kidolgozott vagy félkész anyagok, erőforrások, azonban az egész nem rendszerezett, vagy nem eléggé struktúrált ahhoz, hogy jelentős többletmunka nélkül, hatékonyan alkalmazható lenne.

A célunk az, hogy összegyűjtsünk, rendszerezzünk és struktúrát adjunk meglévő és a projekt során kidolgozott módszertani anyagoknak, segítsük a tanárokat, szülőket eligazodni a hatalmas online oktatási térben és ehhez kidolgozzuk azt a platformot, amely könnyen, egyszerűen használható, és kombinálható a meglévő platformokkal.

Ez a virtuális tér a mi digitális piacterünk, ahova várunk mindenkit, aki szeretne eligazodni, hatékonyabban dolgozni az online oktatási térben.

A projekt az Erasmus+ társfinanszírozásával valósul meg, a projekt azonosító száma: 2020-1-HU01-KA226-SCH-094158.