2022-2024 a digitális projektek éve


Cégünk 6 éves fennállását ünnepelte 2023 első napjaiban, amikor számvetést készítettünk és értékeltük az elmúlt időszakot. 2022 sok szempontból különleges volt, a világ körülöttünk egyre gyorsabban és egyre őrültebb irányokba változik, amire mindenkinek reagálnia kell. 2022-ben úgy alakult, hogy három új projektünk is elindult és mindháromban olyan fejlesztési irányokat tűztünk ki célul, amelyek digitalizációt, az online világ térnyerését helyezik előtérbe.


Koordinátorként vezetjük a 21CC – 21st century coaching elnevezésű projektet, amely célja az, hogy a szakképzésben egyre nagyobb szerepet betöltő szakmai gyakorlati oktatók szerepének megváltozását segítse elő. Célkitűzésünk szerint a szakmai oktatók inkább coachként, támogató, építő, a fiatalokat terelgető partnerekként kell, hogy szerepeljenek és a hagyományos direktív módszereket fel kell, hogy váltsa a 21. század elvárásainak megfelelő irányvonal. Holland, német, észt, spanyol és görög partnerekkel együtt önfejlesztést támogató e-learning anyagot, a cégák számára készülő eszköztárat és egy alkalmazást is fejlesztünk, amely segítheti a vállalatokat ebben az átalakulásban, fejlődésben.

A projektről bővebben itt tájékozódhat.


Íroroszági partnereink koordinálásával, erdélyi, horvát, holland és ciprusi partnerekkel együtt koncentrálunk a digitális szülővé válás támogatására is, amely egyre fontosabb terület a mindennapi életünkben. Míg a hagyományos szülői szerepek generációkon keresztül tanultak, fejlődnek és mind a személyes kapcsolatrendszer, mind a szakmai szervezetek által erőteljesen támogatottak, addig a digitális szülői szerepek 15 éve még nem is léteztek. A Digital Upbringing projektben a szülői csoportok önszerveződését, képzésüket és workshopokon keresztül informális tanulási alkalmakat teremtünk az érintett kisgyermekes szülők számára.

A projekt honlapján bővebb információkat olvashat.


2022. novemberében kezdtük meg az együttműködést holland, cseh, olasz, spanyol és erdélyi kollégáinkkal az idősebb generáció számára célzott BRIDGE programunkban. Az idősek és fiatalok tudásának, tapasztalatának, erősségeinek kombinálásával, ezek egymás közötti megosztásával olyan kreatív megoldást dolgozunk ki, amely bárhol, bármikor élménnyé teszi a generációk közötti tanulást. Ehhez a fő eszközünk az ételek, a hagyományok, jó ízek világa.

További információk a projekt honlapján elérhetőek.