DIGIMARKET fejlesztés


A projekten belül három eredménycsomag kifejlesztésében veszünk részt, amelyek a pedagógusok számára jelentenek támpontot és emellett felhívják a figyelmet arra, hogy milyen új irányokat érdemes a tanulási folyamat tervezésekor figyelembe venni.

Elkötelezettség

Az ENGAGE! című összefoglaló módszertani gyűjtemény olyan tippeket és javaslatokat fogalmaz meg, amelyekkel online és hibrid oktatási környezetben is fenntartható és növelhető a diákok elköteleződése. A tanulói elköteleződés annak a mértéke, hogy a diákok mennyit és hogyan tesznek hozzá a saját tanulási folyamatukhoz.

21. századi kompetenciák

A FOCUS ON FUTURE! gyűjtemény miniprojekteket, foglalkozásleírásokat tartalmazó kollekció, amely a 21. századi kompetenciák fejlesztését segíti. Ismert és egyre inkább előtérbe kerül a világ minden oktatási rendszerében az, hogy a lexikális tudásról át kell helyezni a hangsúlyt azokra a kompetenciákra, amelyek a tudás megszerzéséhez, alkalmazásához, az értékteremtéshez és a fenntarthatósághoz szükségesek.

Jóllét

A WELLBEING kalauz tanárok és szülők számára is hasznos útmutatást, tanácsokat tartalmaz, amelyek a tanulók fizikai, mentális és érzelmi jóllétének fenntartásához nyújtanak segítséget. Alapvető a modern pedagógiában, hogy valódi, hatékony tanulási eredményeket csak akkor érhetünk el, amikor a tanulók jól érzik magukat. Ehhez eleget kell aludni, mozogni, enni, de ugyanúgy fontos az is, hogy kibéküljünk saját magunkkal és biztonságos, elfogadó környezetben, barátok és a család biztonságáben éljünk. Sajnos ezek közül nem mindent tudunk az iskola keretei között befolyásolni, de apró trükkök és szokások kialakításával nagyban növelhető az eredményes tanuláshoz szükséges jóllét mértéke.