DIGIMARKET fejlesztés


A projekten belül három eredménycsomag kifejlesztésében veszünk részt, amelyek a pedagógusok számára jelentenek támpontot és emellett felhívják a figyelmet arra, hogy milyen új irányokat érdemes a tanulási folyamat tervezésekor figyelembe venni.

Az elkészült anyagok az alábbi gombokra kattintva elérhetőek.

Elkötelezettség

Az ENGAGE! című összefoglaló módszertani gyűjtemény olyan tippeket és javaslatokat fogalmaz meg, amelyekkel online és hibrid oktatási környezetben is fenntartható és növelhető a diákok elköteleződése. A tanulói elköteleződés annak a mértéke, hogy a diákok mennyit és hogyan tesznek hozzá a saját tanulási folyamatukhoz.

21. századi kompetenciák

A FOCUS ON FUTURE! gyűjtemény miniprojekteket, foglalkozásleírásokat tartalmazó kollekció, amely a 21. századi kompetenciák fejlesztését segíti. Ismert és egyre inkább előtérbe kerül a világ minden oktatási rendszerében az, hogy a lexikális tudásról át kell helyezni a hangsúlyt azokra a kompetenciákra, amelyek a tudás megszerzéséhez, alkalmazásához, az értékteremtéshez és a fenntarthatósághoz szükségesek.

Jóllét

A WELLBEING kalauz tanárok és szülők számára is hasznos útmutatást, tanácsokat tartalmaz, amelyek a tanulók fizikai, mentális és érzelmi jóllétének fenntartásához nyújtanak segítséget. Alapvető a modern pedagógiában, hogy valódi, hatékony tanulási eredményeket csak akkor érhetünk el, amikor a tanulók jól érzik magukat. Ehhez eleget kell aludni, mozogni, enni, de ugyanúgy fontos az is, hogy kibéküljünk saját magunkkal és biztonságos, elfogadó környezetben, barátok és a család biztonságáben éljünk. Sajnos ezek közül nem mindent tudunk az iskola keretei között befolyásolni, de apró trükkök és szokások kialakításával nagyban növelhető az eredményes tanuláshoz szükséges jóllét mértéke.